Sport Event Games

Hier kun je gratis meespelen met diverse spellen die allemaal verbonden zijn aan een sportevenement

Over ons

Geschiedenis
Sport Event Games kent een lange geschiedenis, die begint in het laatste decennium van de vorige eeuw, bij de opleiding informatica van TU Twente. Studenten ontwikkelen daar een voetbalspel, dat ze Hattrick dopen – niet te verwarren met dat andere Hattrick dat, onafhankelijk daarvan, later ontstaat. Het spel is een succes in kleine kring en wordt jarenlang door een fanatieke groep gespeeld. Dat gaat aanvankelijk per post, later online, maar altijd met een jaarlijks terugkerende bijeenkomst, waar ook steeds verbeteringen aan het spel op het programma staan.
Die groep blijkt ook een goede voedingsbodem voor andere spellen. Zo ontstaat er een Hattrick Tourtoto, die de jaarlijks terugkerende Grande Boucle een extra dimensie geeft. In 2005 wordt Hattrick Cyclingmaster gelanceerd, de voorloper van de huidige Limited Transfer League. Ook dit spel leent zich goed voor een kleine, fanatieke groep spelers, voor wie het wielerseizoen nooit meer hetzelfde is.
Door het succes van Hattrick Cyclingmaster wordt er gezocht naar varianten die meer schaalbaar zijn en ook geschikt voor iets minder fanatieke spelers. Zo ontstaan de Unlimited Leagues en de Year Leagues. Ook worden er incidenteel spellen georganiseerd rondom andere sporten.
In 2017 wordt de Sport Event Games website gelanceerd, met daarop spellen rondom wielrennen, schaatsen, voetbal, autosport en darts. De spellen variƫren in complexiteit en de aandacht die ze van een speler vragen, maar hebben als grote gemene deler dat ze je net even iets meer betrekken bij een sportevenement. En dat je met je kennis over die ene obscure renner of talentvolle darter het verschil kunt maken en je rivalen kunt verslaan.
En zo is de jarenlange geschiedenis van Sport Event Games en de ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van uitgebalanceerde spellen nog steeds te herkennen.

Schuiven naar boven