Wielrennen

De wielersport is misschien wel de bakermat van de sportspelletjes. Wie kent niet de vele tour pools die elke zomer weer worden georganiseerd. Ook voor Sport Event Games is het daar allemaal mee begonnen. Inmiddels organiseren we spellen voor zowel het hele seizoen als voor specifieke wedstrijden, zoals de Tour de France die binnenkort weer gaat beginnen.

Er zijn meerdere spelconcepten
Bijvoorbeeld voor de manier waarop je je ploeg samenstelt. Zo kennen we een spel (Limited Transfer League) waarbij het aantal ploegen beperkt is en elke renner kan maar in 1 ploeg tegelijk zitten. Dus elke deelnemer heeft een uniek team met renners. Het gevolg daarvan is dat je een wielerkoers heel anders gaat beleven. Als een renner uit jouw ploeg goed presteert, ben je de enige die punten scoort. Aan het begin van het jaar stellen we de ploegen samen door om de beurt een renner te kiezen.

Ook kennen we spellen waarbij je je ploeg samenstelt door via een veiling op renners te bieden
De hoogste bieder aan het eind van de veiling wordt de eigenaar van de renner. Tijdens het seizoen kun je nog weer inzetten om extra punten te verdienen. Maar er zijn ook meer standaard varianten waarbij je wel de mogelijkheid hebt om dezelfde renners te kopen. Voor 2021 is de inschrijving voor 3 jaarspellen inmiddels weer geopend. Ga daarvoor naar “Mijn wielerspellen” en meld je aan.

Schuiven naar boven