Inloggen

Voetbalmanager NL


Voetbalmanager NL is een spel waarin je een selectie van clubs samenstelt waarmee je punten kunt scoren voor het voetbalseizoen 2020/2021. Je krijgt aan het begin van het spel een startbudget waarmee je je selectie moet samenstellen. Voor alle clubs hebben we voor de start van het spel een prijs bepaald.

Het programma is opgedeeld in 31 periodes. Tussen de periodes in kun je je selectie aanpassen. De prijzen van de clubs veranderen tijdens het spel op basis van de prestaties die ze behalen. Dat geldt dus ook voor de prijzen van de clubs die in jouw selectie zitten.

Puntentelling

Overwinning25 punten
Gelijkspel10 punten
Doelpunt3 punten

Voor de bepaling van de prijs van een club vermenigvuldigen we het puntenaantal met 1000.

Elke speelronde heeft een wegingsfactor. Deze wegingsfactor stellen we aan het begin van het spel voor elke speelronde vast. Voor de score vermenigvuldigen we de punten met de wegingsfactor. Dus als de wegingsfactor 3 is, scoor je voor een 1-0 overwinning 28 x 3 = 84 punten.

Zie programma voor alle wedstrijden die meetellen bij dit spel en de bijbehorende wegingsfactoren.

Unieke selecties

Je speelt in dit spel in een subleague met een beperkt aantal deelnemers, waarbij alle selecties uit verschillende clubs bestaan. Een club kan dus maar in 1 selectie tegelijk zitten.

Selectieproces

Voor het initieel samenstellen van je selectie, krijgt je een startnummer op basis van je ranking. Deelnemers die nog niet in de ranking zijn opgenomen, sluiten achteraan aan in volgorde van aanmelding voor het spel. Vervolgens mag elke deelnemer in volgorde van startnummer een club uitkiezen. Degene met het hoogste startnummer mag als laatste een club uitkiezen, maar daarna als eerste een tweede club. Daarna mag het voorlaatste startnummer een tweede club uitkiezen en zo gaat het steeds rond. Als je geen club meer wilt kiezen bijvoorbeeld omdat je geld op is stop je met kiezen. Elke keer als je weer aan de beurt bent, mag je in principe al je keuzes weer aanpassen.

Wisselen

Elke zondag gaat de transfermarkt weer even open en kun je je selectie weer aanpassen als je dat wilt. Elke deelnemer krijgt hiervoor een eigen startmoment. Als eerste is degene aan de beurt die onderaan in het klassement staat. Die mag zijn wissels meteen na het openzetten doorgeven. Als laatste is de leider in de stand aan de beurt. Per mail ontvang je vanaf welk tijdstip jij je selectie mag aanpassen.

Instellingen

Maximum aantal clubs:6
Startkapitaal:4.000.000

Ranking

Per sport en over alle sporten heen wordt een ranking opgemaakt die is gebaseerd op de scores van de laatste 2 kalenderjaren. Per 1 januari vervallen de scores van 2 kalenderjaren terug voor de ranking. Klik hier voor de actuele ranking.