Eventmaster

Spelregels

Het doel van Eventmaster is om voorafgaand en tijdens een sportevenement te bieden en in te zetten op de sporters waarvan jij denkt dat ze goed gaan presteren bij dit evenement. Het spel kent 2 onderdelen: een veiling waarin je voorafgaand aan het evenement een team samenstelt en een rondespel waarbij je per 'speelronde' in kunt zetten.
Bij dit spel spelen we niet om echt geld, maar je krijgt bij elk spel een budget dat je volgens de regels kunt inzetten. Op basis van de prestaties van de sporters wordt de inzet over alle deelnemers verdeeld en daarmee verdien je een score in ranking points (RP).

Veiling

De veiling bestaat uit 2 fases. In de eerste fase bieden alle deelnemers tegen elkaar op met als doel voor alle sporters een prijs te bepalen. In de tweede fase mag iedereen nog 1 keer een bod uitbrengen. Degene met het hoogste bod na fase 2, is de eigenaar van de sporter tijdens het evenement.
In de eerste fase krijg je een budget van 150,-. In de tweede fase verhogen we dit budget naar 200,-.
Tijdens de veiling stijgen de prijzen van de sporters steeds verder. En daarmee stijgen ook de ranking points die je met een sporter kunt behalen.

Eerste fase

In de eerste fase kun je bieden op alle sporters die meedoen aan het evenement. Als je de hoogste bieder bent op een sporter kun je geen nieuw bod uitbrengen. Als iemand anders de hoogste bieder is, kun je zelf een hoger bod uitbrengen. Er wordt met vaste verhogingen gewerkt waardoor je alleen maar op het nieuwe bod hoeft te klikken. Je ziet dan meteen of jouw bod wordt geaccepteerd of dat iemand anders je net voor is. Als je ook in de tweede fase mee wilt kunnen bieden op een sporter, moet je ervoor zorgen dat jouw aandeel in het totale bedrag dat is geboden 10% of meer bedraagt. Op de website zie je steeds hoe groot jouw bodpercentage op dat moment bedraagt. Als je bodpercentage lager is dan 10%, maar je bent aan het eind van fase 1 wel de hoogste bieder, dan kun je in fase 2 ook meebieden. Je kunt een bod dat je eenmaal hebt uitgebracht niet meer intrekken.

Automatisch meebieden

Tijdens de eerste fase heb je ook de mogelijkheid om automatisch mee te bieden. Je doet dit door een maximaal bedrag in te stellen. Mocht iemand anders een bod doen op dezelfde sporter dan doet de website automatisch weer een hoger bod uit jouw naam, zolang dat bod jouw maximale bod niet overstijgt. Je kunt op elk moment het automatische bod weer verwijderen. En ook kun je steeds de hoogte van het automatische bod weer aanpassen. Het totale bedrag aan geboden bedragen + ingestelde maximum bedragen mag het maximale budget niet overschrijden.

Tweede (en laatste) fase

In de tweede fase kun je alleen nog maar bieden op sporters waaraan je tijdens de eerste fase voldoende hebt bijgedragen (zie eerste fase). Op 1 sporter kun je in deze fase maar eenmaal een bod uitbrengen. De hoogte van het bod is vrij, maar wordt wel gelimiteerd door je maximale budget. Als jouw bod op het moment van bieden NIET het hoogste is, zie je dat meteen en kun je je aandacht op andere sporters richten. Als jouw bod op het moment van bieden WEL het hoogste is, zie je dat ook meteen, maar het kan gebeuren dat iemand anders na jou nog een hoger bod doet. Daarvoor zul je zelf de website in de gaten moeten houden. Zodra er een hoger bod is geweest, zie je dat en kun je weer in andere sporters investeren. Een sporter waarvan je na fase 1 meer dan 90% biedaandeel hebt, zit meteen definitief in jouw team. Als het niet gelukt is om je volledige budget van 200,- in te zetten, mag je de helft van het bedrag dat je overhoudt, meenemen naar het rondespel.

Evenement

Na afloop van de veiling zijn de teams van alle deelnemers aan het spel bekend en is het wachten op de resultaten tijdens het evenement. De ranking points die jij met jouw team verdient, worden bepaald door het percentage punten dat de sporters uit jouw team behalen. Stel er zijn bij een evenement 1000 punten te halen, er is in totaal 2000,- ingelegd en de sporters van jouw team behalen 200 punten. Dan hebben deze sporters 20% van het geheel behaald en daarvoor krijg jij ook 20% van het totaal ingelegde bedrag, is 400,-. Degene die na afloop van het evenement de ranking points heeft binnengehaald, is de winnaar van het veilingspel.

Rondespel

Het rondespel is een aanvullend onderdeel waarmee je per ronde kunt inzetten op de sporters die deelnemen aan het evenement. Voor dit rondespel krijg je een budget van 100,-, aangevuld met de helft van het budget dat je niet uitgegeven hebt bij het veilingspel.

Inzetten

Elke ronde kun je op maximaal 5 sporters inzetten. De prijs die in de veiling voorafgaand aan het evenement is bepaald en de prestaties van een sporter tijdens het evenement, bepalen de prijs die je voor een sporter moet betalen in het rondespel. De totale prijs van alle sporters waarop je inzet, is je totale inleg voor die ronde. De totale inleg komt in de pot en verdelen we op basis van het percentage punten dat jouw sporters halen in vergelijking met alle sporters waarop in de betreffende ronde is ingezet. Je hoeft niet aan de veiling te hebben meegedaan om te mee te kunnen spelen bij het rondespel. Als het (nog) deelnemende aantal sporters minder dan 10 is (bijvoorbeeld tijdens de laatste ronde(n) van het evenement), kun je op maximaal de helft van het aantal (nog overgebleven) sporters inzetten.

Standen en rankings

Zowel van het veilingspel als van het rondespel maken we een stand op. Daarnaast wordt een totaalstand opgemaakt van de score in beide spellen samen. Degene die na afloop van het evenement de hoogste totaalscore heeft binnengehaald, is de winnaar van het spel.
De score in ranking points neem je vervolgens weer mee naar de ranking over alle sporten heen. Een score telt gedurende 2 kalenderjaren mee voor de ranking. Aan het begin van een nieuw kalenderjaar vervallen alle scores van 2 kalenderjaren terug. Alle standen en rankings staan uiteraard op de website.

       Contact Privacy Policy